به رنگ وب دیزاین خوش آمدید

هاست و دامین

هاست و دامین

هاست و دامین

اولین قدم برای ورود به دنیای اینترنت و تجارت آنلاین ، آشنایی با مفاهیم هاست و دامنه است. در این مقاله ، ما مفاهیم و تفاوت هاست با دامنه را معرفی خواهیم کرد. دانستن تفاوت بین دامین و میزبانی (یا دامنه و هاست) به شما کمک می کند جهت شروع فعالیت خود وب سایت خود را برنامه ریزی کنید.

در اینجا چند مثال برای وب سایت کسب و کار آنلاین شما آورده شده است:

1. نام و آدرس ساختمان فروشگاه شما در دنیای اینترنت Domain نامیده می شود. دامنه نشان دهنده نام شما است و از اعداد و حروف تشکیل خواهد شد. شما مجاز به استفاده از اعداد ، حروف یا ترکیبی از آنها برای ثبت آدرس دامنه هستید. کاربران سایت شما به آدرس دامنه لینک می شوند.

2- محصولات و خدمات ارائه شده در وب سایت مانند ابزارهای فروخته شده در فروشگاه است و طراحی سایت دکوراسیون فروشگاه شما در دنیای اینترنت است.

3- به مواد استفاده شده در ایجاد ساختمان فروشگاه شما سکوهای سخت افزاری موسوم به هاست (میزبان) یا میزبانی نیز گفته می شود که از شرکت های خدمات هاستینگ تهیه خواهید کرد.

شرکت های هاست به طور کلی خدمات دامنه ای نیز به مشتریان خود عرضه می کنند. در این مقاله ، ما درباره هاست و دامنه بیشتر خواهیم گفت: ابتدا دامنه چیست و سپس هاست چیست؟ در طول این مقاله ، شما می توانید تفاوت هاست با یک دامنه را بهتر متوجه شوید.

دامنه (دامین) چیست؟

دامنه URL وب سایت شما در دنیای اینترنت است ، دارای دو قسمت اصلی است: نام دامنه و پسوند آن. نام دامنه بستگی زیادی به سلیقه شما و محتوای سایت دارد. همانطور که گفته شد ، این نام می تواند از اعداد ، حروف یا هر دو تشکیل شود. نام دامنه با "". از پسوند جدا شده است. برنامه های افزودنی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: بین المللی و ملی. انتخاب پسوند مناسب نیز بر اندازه وب سایت و نظر شخصی شما تأثیر می گذارد. به عنوان مثال com نمونه ای از پسوند بین المللی و ir. این نمونه ای از پسوند ملی ایران است. اکنون که با مفهوم دامنه کاملاً آشنا شدید ، در این مقاله نگاهی خواهیم انداخت به اینکه هاست چیست.

فراموش نکنید که هر سایت به یک دامنه منحصر به فرد نیاز دارد. بنابراین ، شما نمی توانید یک دامنه اینترنتی را که قبلا ثبت شده و متعلق به شخص دیگری است ، ثبت کنید. دامنه ها از طریق آدرس IP دریافت شده از Internet Protocol Address به میزبان وب شما متصل می شوند. هر هاست توسط یک آدرس IP در دنیای اینترنت مشخص می شود. آدرس های IP در دامنه شما با استفاده از سرویس DNS یا سیستم نام دامنه تعیین می شود که تعداد آنها توسط شرکت میزبان به شما گزارش می شود.

هاست چیست و چگونه کار می کند؟

در پاسخ به اینکه فضای هاست چیست ، باید گفت که هاست یا همون فضای میزبانی است که اطلاعات مربوط به سایت شما بر روی آن قرار میگیرد تا کاربر های وب سایت از این طریق سایت را مشاهده کنند. در واقع ، اطلاعات شما باید روی دستگاهی باشد که 24 ساعت شبانه روز و به طور مداوم به اینترنت وصل باشد و کاربرها بتوانند در هر ساعت از شبانه روز وب سایت شما را در اینترنت مرور کنند ، بنابراین اطلاعات هاست را بررسی کنید. این دستگاه سرور نامیده می شود. میزبانی وب می تواند به صورت مشترک یا خصوصی باشد. بسته به سایتی که می خواهید بسازید و ویژگی های مورد نیاز آن ، نوع میزبانی را انتخاب خواهید کرد. علاوه بر این ، سرور مورد نظر شما ممکن است در داخل یا خارج از کشور واقع شده باشد. بسته به مخاطبی که در کشور یا خارج از کشور هستید ، مکان سرور را انتخاب خواهید کرد امیدواریم با مفهوم وب هاستینگ بیشتر آشنا شده باشید.

هنگام ارائه میزبانی ، بسته به نوع هاست مورد نظر، ابزار دسترسی به فضای آن میزبانی از طریق هاستینگ در اختیار شما قرار می گیرد. هاستینگ همچنین سوابق DNS را به شما اطلاع می دهد تا هنگامی که اطلاعات وب سایت در میزبان بارگذاری شد و آدرس دامنه وب سایت مشخص شد ، می توانید DNS را برای دامنه تنظیم کنید. در این مرحله ، با وارد کردن آدرس دامنه خود در مرورگر ، کاربران به سایت شما هدایت می شوند.

اکنون که با مفاهیم هاست و دامنه بیشتر آشنا شدید ، اولین قدم انتخاب دامنه صحیح برای وب سایت خود و ثبت دامنه است. در مورد شرکت های هاستینگ به خوبی تحقیق کنید. از همان ابتدا دامنه خود را در شرکتی ثبت کنید که شهرت خوبی در زمینه عملکرد دامنه خدمات دامنه و هاست دارد. پس از توسعه سایت ، هاست مناسب بخرید و با راه اندازی سایت وارد دنیای خدمات آنلاین شوید.

در مورد هاست و دامنه بیشتر بدانید:

دامنه (Domain):
دامنه (Domain) نامی است که به وسیله آن می توان به وب سایت دسترسی پیدا کرد. به طور معمول ، یک دامنه دارای دو قسمت است: یک نام و یک پسوند.


1- پسوند:
برنامه های افزودنی مجاز در واقع برنامه های افزودنی است که توسط کمیته تأیید برنامه افزودنی ، ICANN تأیید شده است. این برنامه های افزودنی از نظر فنی به اختصار Top Level Domain یا به صورت مختصر TLD نامیده می شوند که می توان آنها را به ترتیب زیر به سه دسته کلی تقسیم کرد:


A. پسوند های عمومی (gTLD)
این پسوندها را می توان برای ثبت نام و استفاده هر کسی و هر کاربر مجاز (قانونی) استفاده کرد. ثبت این دامنه ها از طریق شرکت هایی به نام Registrar (ثبت کنندگان) که توسط ICANN یا نمایندگی های مجاز آنها معتبر تأیید شده است ، امکان پذیر است. این پسوندها شامل .com ، .net ، .org ، ..


ب - پسوندهای خاص:
این نوع پسوند برای افراد و سازمان ها با ویژگی ها و اقدامات خاص می توانند دامنه ای را در آن ثبت کنند یا اقدامات مربوط به این برنامه های افزودنی باید با قوانین خاصی مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال: .gov ، .edu ، .co.ir ، .org.ir ، که هنگام ثبت نام یا استفاده از اسناد و رعایت برخی قوانین خاص مورد نیاز خواهد بود.


ج. برنامه های داخلی / ملی (ccTLD):
علاوه بر پسوندهای عمومی و خاص ، کشورهای مختلف ممکن است یک پسوند با کد کشور خود را که یک کد دو حرفی است (به عنوان مثال ir برای ایران) درخواست کنند. مدیریت این افزونه ها ، قوانین و روشهای توزیع آنها در دست دولتها یا مراكزی است كه توسط مقامات رسمی هر كشور ایجاد شده است. به عنوان مثال ، برای دامنه های ir ، این پیوند رسمی سازمان فیزیک نظری ایران است (nic.ir).
اگرچه دامنه ها تحت نظر (ICANN) صادر می گردد، اما پسوندهای مختلف ممکن است ثبت کننده های مختلف (Registrar) یا ثبت کننده داشته باشند.

 

2- نام:
پس از انتخاب پسوند ، انتخاب نام دامنه مهمترین قسمت آدرس وب سایت است. این نام از ترکیبی از 3 تا 64 حرف ، عدد یا خط تیره تشکیل شده است (بدون فاصله). اگر اصرار دارید که یک عبارت خاص را به عنوان نام دامنه خود ثبت کنید ، آن عبارت قبلاً ثبت شده است ، شما چاره ای ندارید جز اینکه سایر پسوندهای مرتبط با آن نام را بررسی کنید.
اگر آدرس وب سایت شما حاوی علامت تجاری شما باشد ، می توانید تمام مشتقات و ترکیبات آن را در افزونه های مختلف ثبت کنید تا دسترسی راحت تر و محافظت از نام تجاری خود را فراهم کنید.


میزبان:
میزبانی به سادگی فضایی است که اطلاعات سایت شما را میزبانی می کند. این اطلاعات می تواند صفحات وب ، عکس ها ، فایل های CSS ، JavaScript یا هر نوع فایل دیگری باشد.
این فضا روی دیسک سخت سرورهای ویندوز یا لینوکس (که در مراکز داده داخلی یا خارجی قرار دارند) قرار دارد و به لطف قدرت سرور و اتصال مناسب مرکز داده مربوطه ، می توان از اطلاعات سایت بدون وقفه و در سریعترین سرعت ممکن استفاده کرد. ... در سراسر جهان موجود است.
برای مدیریت این فضا (میزبان) ، دسترسی لازم (نام کاربری و رمز عبور) به کنترل پنل وب به کاربران داده می شود.
بسته به سیستم عامل سرورهای میزبان ، کنترل پنل های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال ، کنترل پنل های رایج در سرورهای Windows Base شامل Website Panel ، Plesk ، Helm و غیره و در سرورهای Linux Base شامل Cpanel ، DirectAdmin ، Plesk و ... می باشد.
سهولت کارکرد و امکاناتی که صفحه کنترل به کاربران ارائه می دهد از عوامل مهم در میزبان خوب است.
هنگام انتخاب برنامه میزبانی مناسب ، جدا از عوامل کیفیت ، باید به پارامترهای دیگری مانند فضا ، ترافیک ماهانه ، تعداد حساب های ایمیل ، تعداد پایگاه داده و غیره نیز توجه داشته باشید و با توجه به نیاز خود برنامه مناسب را خریداری کنید.
لازم به ذکر است که ارتباط بین دامنه و میزبان از طریق نیم سرورهای (DNS) ایجاد می شود که در دامنه پیکربندی شده اند. بنابراین ، توجه داشته باشید که پس از خرید هاست مورد نظر ، حتماً نیمه سرورهای صحیح شرکت مربوطه را مطابق با طرحی که خریداری کرده اید پیدا کرده و از طریق پنل یا پورتال مناسب روی دامنه خود نصب کنید. پس از آن ، وقتی دامنه شما در مرورگر وارد شد ، اطلاعات میزبانی شما بارگیری می شود و اصطلاحاً دامنه به میزبان شما متصل می شود.


لطفاً توجه داشته باشید که پیکربندی نیمه سرورها بسته به پسوند دامنه پس از مدتی اعمال می شود. به عنوان مثال ، در دامنه های با پسوند com این زمان می تواند کمتر از ده دقیقه باشد ، در حالی که در دامنه های با پسوند ir این زمان ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد.

یک مثال ساده از هاست و دامین برای مبتدی ها:

در واقع ، این مقاله برای کسانی نوشته شده است که در این موضوع تبحر ندارند و می خواهند به راحتی دلیل خرید هاست و دامنه را درک کنند.
یک مثال ساده از هاست و دامنه ها:
قبل از توضیح اینکه میزبان ها و دامنه ها چیست ، بگذارید بگوییم شما می خواهید تلفن همراه داشته باشید.
هدف اصلی شما از داشتن این تلفن همراه برقراری ارتباط با مخاطبان خاص است و می خواهید این فرصت را در اختیار کسانی قرار دهید که می خواهند با شما ارتباط برقرار کنند.
تقریباً شبیه یک وب سایت است.
اولین چیزی که شما نیاز دارید یک شماره تلفن یا در واقع سیم کارت است.
این سیم کارت یا شماره تلفن به تنهایی کار نمی کند و اگر روی تلفن نصب نشده باشد ، هر مخاطبی که با شما تماس بگیرد پیامی دریافت می کند که انگار شماره تلفنی وجود ندارد و به نام شما ثبت نشده است.
بنابراین ، شما همچنین باید یک تلفن همراه خریداری کنید ، که معمولاً دارای حافظه ، پردازنده ، RAM و وات است و این به شما بستگی دارد که چه ویژگی های سخت افزاری و حافظه داخلی را دارد و تلفن را دریافت می کنید.
همچنین ، تلفن شما توانایی برقراری ارتباط با مخاطب بدون سیم کارت را ندارد.
سرانجام ، سیستم عامل نصب شده بر روی تلفن و نرم افزار جانبی برای تکمیل کار شما و استفاده از تلفن همراه باقی مانده است. هرچه این نرم افزار قدرتمندتر و کارآمدتر باشد ، بهتر می توانید از تلفن همراه خود استفاده کنید.

مثال فوق در بحث هاست و دامین چیست؟

از نظر دامنه و میزبان ، دامنه در واقع سیم کارت یا شماره تلفن همراه شما است.
به عنوان مثال ، google.com یا rangweb.com فقط یک آدرس است و به تنهایی کار نمی کند.
میزبان یا فضای میزبانی شما همان تلفن همراه یا دستگاه شما است که دارای ویژگی های سخت افزاری خاص و RAM ، حافظه و پردازنده خاصی است و با اتصال دامنه (مانند سیم کارت) به آن ، میزبان از طریق دامنه قابل دسترسی است.
سرانجام ، شما برای مدیریت میزبان ها و سایت خود به یک نرم افزار نیاز دارید.
به عنوان مثال ، ممکن است یک تلفن همراه Android یا iOS یا برخی از نرم افزارهای اضافی نصب شده برای انجام کارهای مختلف را داشته باشد ، که برای میزبان شما دقیقاً یکسان است. این به این معنی است که سرور میزبان شما ممکن است از ویندوز یا Linux استفاده کند یا ممکن است کنترل پنل میزبانی شما دارای نرم افزاری مانند سی پنل ، Direct Admin ، Plesk و غیره باشد که هر کدام گزینه های زیادی را برای شما فراهم می کنند تا میزبانی و مدیریت سایت.

سخن پایانی در رابطه با هاست و دامین:

میزبانی در واقع یک فضای میزبانی در اینترنت است که با کمک نرم افزار خاصی که روی آن نصب شده است می توانید فایل ها و برنامه های خود را روی آن میزبانی کنید و این پرونده ها و برنامه ها توسط دامنه یا.
میزبان شما یک سرور یا رایانه است که می تواند در هر کجای دنیا واقع شود ، اما واقعیت این است که این رایانه به اینترنت متصل است ، بنابراین هرکسی که روی آدرس سایت شما کلیک کند ، توسط این دامنه به این رایانه هدایت می شود تا بتوانید دسترسی به پرونده ها بود. بارگیری و ارسال به کاربر یا مخاطب.
از توضیحات بالا ، احتمالاً قبلاً می دانید که هاست و دامنه چیست.
همچنین کلمه فارسی دامین و domain اشکال انگلیسی این عبارت است.
البته ممکن است عباراتی وجود داشته باشد که کمی شما را گیج کند.

جهت خرید هاست و  خرید دامین کافیست همین حالا با ما تماس بگیرید و یا از طریق واتساپ برای ما پیام ارسال نمایید.